Päivä PK-yrittäjän elämästä | Ferratum Business Yrityslainat
<< Takaisin Blogiin
 • 2017-09-12
  Päivä PK-yrittäjän elämästä

   

  Jos johdat PK-yritystä, tiedät varmasti, ettei se ole yhdeksästä viiteen -työtä.  Aika, jolloin useimmat ihmiset päättävät työpäivänsä, on usein pienyrittäjän työpäivän puoliväli. 

   

  Ollaanpa rehellisiä - niin jännittävää kuin oman yrityksen johtaminen onkin, ennakoimattomat, pitkät työajat eivät aina ole helppoja eivätkä hohdokkaita, kun on oltava samaan aikaan toimitusjohtaja, markkinointijohtaja, operatiivinen johtaja, kirjanpitäjä, henkilöstöjohtaja ja IT-asiantuntija.  Sen vuoksi terveytemme saattaa usein kärsiä, mikä puolestaan voi vahingoittaa liiketoimintaamme.

   

  Kuinka keskitymme lukemattomiin tehtäviin?  Kuinka saat kaiken tehtyä?  Vaikka PK-yrityksen johtaminen saattaa tuntua olevan kaukana perinteisestä yhdeksästä viiteen -työstä, yhdeksästä viiteen tehtävän työn rakenteen ja rutiinien omaksuminen voi tehdä pienyrityksen johtamisesta sujuvampaa sekä henkilökohtaisesti, että ammatillisesti.

   

  Aloita päiväsi oikein

   

  Juokse, nosta painoja, joogaa.  Olipa liikuntalaji mikä hyvänsä, ei ole parempaa tapaa aloittaa päivä.  Tiedämme, että on houkuttelevaa jäädä sänkyyn.  Tiedämme, että tuntuu mahdottomalta nousta lämpimien, mukavien lakanoiden välistä. 

   

  Liikunnasta saamasi energia voittaa kuitenkin kirkkaasti nuo 45 ylimääräistä nukuttua minuuttia.  "Et koskaan kadu liikunnan harrastamista", kuten sanonta kuuluu. 

   

  Fyysisten etujen lisäksi liikunta lähettää myös aivoille viestin, että olet sitoutunut ja kurinalainen.  Sillä, että olet suorittanut vaikean tehtävän niin aikaisin aamulla, voi olla edistävä vaikutus muilla elämänalueilla, kuten työssä.

   

  Kun olet liikkunut, käy suihkussa ja syö terveellinen aamiainen ja olet valmis päivään.

   

  Tee tärkeimmät asiat

   

  Kun saavut töihin, on aika hyödyntää liikunnasta saamaasi adrenaliinia ja aamiaisesta saamaasi energiaa.  Tämä tarkoittaa tärkeimpien asioiden tekemistä ensin.  On järkevää omistaa aikaa vaikkapa klo 8.30 - 12.30 liiketoimintasi tärkeimmille asioille.

   

  Tärkeimmät asiat eivät välttämättä ole niitä, joita sinua huvittaisi tehdä.  Itse asiassa ne ovat todennäköisesti asioita, joiden tekemistä yleensä lykkäisit, koska tiedät, etteivät ne ole kaikista mukavimpia. 

   

  Vaikeiden tehtävien suorittaminen ensin lähettää aivoille positiivisen viestin omistautuneisuudestasi, halustasi kääriä hihat ylös ja saada tehtävät suoritettua.  Lisäksi uusia tehtäviä tulee väistämättä päivän mittaan ja voit joustavammin osallistua eteen tuleviin haasteisiin.

   

  Ulkomaailman tuominen päivääsi

   

  Ole yhteydessä toisten kanssa lounasaikaan.  Käytpä lounaalla ystävien tai kollegojesi kanssa, on tärkeää keskittyä pienyrityksen johtamisen sosiaalisiin näkökohtiin.

   

  Iltapäivä on myös paras aika ajoittaa kokouksesi.  Kun olet omistautunut itsellesi ja yrityksellesi aamulla, voit nyt sisällyttää ulkomaailman päivääsi – tapaa mahdollisia asiakkaita tai tavarantoimittajia, tutki markkinointitoimia, hanki tarjouksia jne.

   

  Katso eteenpäin

   

  Kello 17 on hyvä aika katsoa, mitä on tehtävä seuraavana päivänä, katsoa kalenteria, valmistella tehtävälista ja vahvistaa tai aikatauluttaa kokoukset.  Valmistelu ja organisointi ovat välttämättömiä.

   

  Kaikkea muuta paitsi työtä

   

  Lähde töistä klo 18.  Kyllä, aina on lisää tehtäviä asioita.  Edellisessä vaiheessa olet kuitenkin selvittänyt ja priorisoinut seuraavana päivänä tehtävät asiat. Nyt on aika suunnata katse elämäsi muille osa-alueille, jotka ovat sinulle tärkeitä. 

   

  Se voi olla perheen kanssa vietettyä aikaa, päivälliselle menoa, kotiin tulemista ja soittimella harjoittelua tunnin verran tai ystävien tapaamista.  Mitä tahansa se onkin, vietä seuraavat pari tuntia tekemällä jotain, mihin ei liity PK-yrityksesi tai puhelimesi.

   

  Pikainen tarkistus 

   

  Tuntia ennen nukkumaanmenoa saattaa olla hyödyllistä tarkistaa sähköposti nähdäksesi onko jotakin tärkeää ilmaantunut, tai onko odottamasi tilauksen vahvistus saapunut. 

   

  Usko tai älä, tämä tarkistusprosessi ei käynnistä aivojasi uudelleen, vaan voi auttaa sinua saavuttamaan mielenrauhan tuntemalla, että olet ajan tasalla.

   

  Nukkumaan valmistautuminen 

   

  Kello 21 maissa on hyvä aika rentoutua.  Mene sänkyyn, ota kirja ja lue 30 minuuttia tai meditoi.  Tavoitteena on saada aivot rentoutuneeseen tilaan valmiina nukkumaan. 

   

  Tähtää 7–8 tunnin yöuniin joka yö, minkä tutkimus on osoittanut ihanteelliseksi määräksi.  Hyvät yöunet takaavat, että heräät parhaassa mahdollisessa vireessä huomiseen.

   

  Loppujen lopuksi pienyrityksen johtaminen tarkoittaa ajan ja energian käyttöä viisaasti, jotta voit hoitaa PK-yritystäsi parhaalla mahdollisella tavalla.

   

   

  Tykkää tästä postauksesta, jos koit sen inspiroivana.  Jaa tämä postaus toisille yrittäjille, jotka saattasivat pitää sitä inspiroivana.  

   

  Lue lisää kiinnostavia juttuja ja vinkkejä blogistamme!

   

  Haluatko tietää, miten Ferratum Business voi helpottaa elämääsi? Lue lisää täältä!

   

  Kategoria:

  Yrittäjyys